DonorWise: Alles over orgaandonatie voor VO en MBO

Orgaandonatie is een belangrijk maatschappelijk onderwerp en gaat iedereen aan. Ook jongeren. Iedereen die 18 jaar is krijgt namelijk een oproep van de minister om zich te registreren in het Donorregister. Bespreek orgaandonatie in de klas. Dan zijn leerlingen voorbereid op het maken van een keuze.

Wat is DonorWise?

Donorwise is de lesmodule over orgaandonatie voor vo en mbo. Binnen 1 lesuur breng je alle basiskennis over. Meer tijd? Verdiepen kan ook. Als docent biologie, maatschappijleer, burgerschap of Nederlands kies je zelf met welk deel je aan de slag gaat.

Leerzame filmpjes
Quizvragen voor meer kennis en meningsvorming
Prikkelende stellingen voor een klassikale discussie

Direct aan de slag

Bekijk de handleiding bij DonorWiseBekijk antwoorden op veel gestelde vragenNodig een ervaringsdeskundige gastspreker uit in de klasBestel kosteloos het ondersteunende pakket DonorWise voor burgerschap/maatschappijleer, biologie of Nederlands.

Privacystatement - Google Analytics

Deze site maakt gebruikt van Google Analyticscookies. Zo verzamelen wij geanonimiseerde gegevens om een beter inzicht te krijgen in hoe bezoekers de website gebruiken, zodat wij onze diensten hierop kunnen afstemmen en verbeteren.